041 364 535 | 03 818 21 42|info@trgovina-prolon.si
Delovni čas: ZAPRTODelovni čas danes: 8:00 - 12:00, 13:00 - 17:00

Prihajajo novi iPhoni, najdražji do zdaj

Ameriški tehnološki velikan Apple je predstavil tri nove modele iz svoje serije pametnih telefonov iPhone. Z njimi se bo podal v vse hujši boj za tržne deleže na trgu pametnih naprav, ki v zadnjem času stagnira. Poleg novih modelov svojega najbolje prodajanega izdelka je predstavil še prenovljen model pametne ure Apple Watch.

Novi Applovi izdelki

Apple je razkril tri nove modele:  iPhone Xs, iPhone Xs Max in iPhone Xr. Vsi imajo velike zaslone in nobeden nima več gumba Home. V svojo pametno uro je koncern prvič vgradil tudi merilnik EKG. Ta funkcija bo sprva na voljo le v ZDA, kjer so jo zdravstvene oblasti FDA že odobrile.

Še večji zaslon

Lani predstavljeni najdražji model pametnega telefona iPhone X je Apple osvežil z zmogljivejšim procesorjem in izboljšanim zaslonom. Model iPhone Xs ima še vedno zaslon z diagonalo 14,7 centimetra, zdaj pa je na voljo še njegova večja različica iPhone Xs Max s 16,5-centimetrskim zaslonom.

Najdražji novi iphone – model iPhone Xs Max s 512 gigabajtov notranjega pomnilnika – bo po predvidevanjih v Evropi stal 1649 evrov. Cene za model iPhone Xs se začnejo pri 1149 evrih. Novost je med drugim tudi na kitajskem popularni barvni odtenek zlate.

Modela Xs in Xs Max imata spet zaslona s tehnologijo OLED, ki omogoča bolj kontrastno sliko od zaslonov LCD. Drugače pa je pri modelu iPhone Xr, ki so ga opremili s cenovno ugodnejšim zaslonom LCD ter ohišjem iz aluminija namesto jekla.

Apple je razkril tri nove modele:  iPhone Xs, iPhone Xs Max in iPhone Xr.

Apple je razkril tri nove modele:  iPhone Xs, iPhone Xs Max in iPhone Xr.FOTO: AP

Odstranili gumb Home

Se pa zdaj tudi pri nasledniku cenovno ugodnejšega modela iPhone 8 zaslon razteza čez praktično celotno sprednjo površino. S tem ni več prostora za tradicionalni gumb Home s senzorjem prstnega odtisa, zato je Apple tudi model iPhone Xr opremil s sistemom za prepoznavo obraza FaceID. Cene za model IPhone Xr se začnejo pri 849 evrih.

Med posebnosti novih telefonov je Apple na predstavitvi izpostavil nov procesor v notranjosti aparatov, ki omogoča tudi izvedbo bolj kompleksnih nalog na osnovi strojnega učenja. Kot primer so predstavili aplikacijo, ki v realnem času analizira gibanje igralca košarke in mu lahko daje nasvete. Fotoaparati telefonov so dobili nove slikovne senzorje, s čimer naj bi se izboljšala kakovost posnetkov.

Iz pametne ure naredili merilnik EKG

V nova najdražja modela so poleg tega kot v prva iphona vgradili kartico eSIM, ki omogoča uporabo v omrežjih različnih operaterjev. Tako je mogoče uporabljati en iphone z dvema telefonskima številkama. Le v telefone za kitajski trg bo moral uporabnik namesto ene kartice eSIM vstaviti dve običajni kartici SIM.

Pri novem modelu Apple Watch je koncernu uspelo, da je iz pametne ure naredil merilnik EKG. Uporabnik si lahko naredi elektrokardiogram, s tem ko za pol minute položi palec na rob ohišja. Apple je tako prvi, ki mu je uspelo senzor za EKG vgraditi v pametno uro. Kdaj bo ta funkcija na voljo tudi zunaj ZDA, še ni znano.

image

vir: www.24ur.com
2019-09-19T18:26:48+00:00 september 16th, 2018|Novosti|